https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗа изминалото денонощие екипите на РДПБЗН - Русе са се отзовали на...

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са се отзовали на 6 сигнала за произшествия

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са се отзовали на 6 сигнала за произшествия.

В 10:15 ч. екип от РСПБЗН-Ветово е реагирал на съобщение за възникнало горене в туристическа газова бутилка на адрес в гр. Ветово. При отиване на място е изяснено, че бутилката е извън помещенията и факелното горене е ликвидирано от собственика. Пожарникарите са предприели мерки за охлаждане на бутилката.

Екипът след това е бил пренасочен към друго произшествие на адрес в с. Семерджиево, където до 11:10 часа са гасили пожар, възникнал в суха трева и храсти в двор на къща. Горенето е ликвидирано на площ около 400 кв. м, без преки материални загуби.

От 14:00 до 15:15 ч. служители от РСПБЗН-Сливо поле са изпратени на адрес в с. Ряхово, откъдето е получен сигнал за възникнало горене в електрическо табло към фотоволтайчна инсталация. Горенето е потушено на площ около един кв. м с помощта на прахови пожарогасители. След това е извършено дежурство до пристигане на служители от електроразпределителното дружество.

В 16:08 ч. е съобщено за възникнал пожар в жилище на 13 етаж в блок „Марс“ в Русе. Към адреса са изпратени три екипа от Първа и Втора РСПБЗН и автомеханичната стълба. Установено е, че в жилището няма хора и запалването е възникнало на терасата. Горяла е дървена дограма, в близост до която е имало печка включена в електрическата мрежа. Горенето е ликвидирано на площ около 3 кв. м. При инцидента няма пострадали. Бързата намеса на огнеборците е предотвратила разпространението на пожара към вътрешността на жилището и съседните апартаменти. Не е имало задимяване на етажната площадка и стълбищната клетка.

Два пожара в сухи треви и храсти са гасили огнеборци от РСПБЗН-Бяла и РСПБЗН-Две Могили вчера вечерта, съответно в селата Волово и Батишница. Първото произшествие е ликвидирано на площ от 6 кв. м, а второто на около 200 кв. м, като и при двете не са нанесени щети.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X