https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоГеорги Георгиев инспектира работите по основния ремонт на Дунав мост

Георги Георгиев инспектира работите по основния ремонт на Дунав мост

Заместник-областният управител на Русе, Георги Георгиев, инспектира основния ремонт на Дунав мост, като се запозна на място с извършваните дейности. В момента на моста се извършват мащабни ремонтни работи, които включват демонтаж на старите стоманобетонни панели и монтиране на нови. Също така се подновява антикорозионното покритие на гредите на моста.

Специалисти отговорни за ремонта съобщават, че от стоманените носещи елементи се сваля старото покритие посредством пясъкоструене, след което се нанася ново трипластно покритие. Това е част от усилията за увеличаване на дълготрайността на съоръжението и подобряване на безопасността на движението по моста.

До момента в първата отсечка, която е с дължина около 200 метра и е предназначена за вход в България, са извършени фрезоване на асфалтовата настилка, демонтаж на мантинелата, пешеходните парапети, хидроизолацията и стълбовете за осветление. В същата отсечка е разкъртена и тротоарната конзола с цел по-лесно премахване на стоманобетонните панели. В момента движението в този участък се осъществява само в едната лента, като служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ регулират потока от превозни средства.

За последното денонощие през Дунав мост са преминали общо 2444 товарни автомобила, като 1118 от тях са влезли в България, а 1326 са напуснали страната. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Утре се очаква посещение на премиера Димитър Главчев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова на Гранично контролно-пропускателен пункт „Русе-Гюргево“. Посещението им е част от усилията на правителството и институциите за облекчаване на трафика и натовареността на пунктовете.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X