https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГлавчев: Някой, ако иска, да проследи какви са ми зависимостите

Главчев: Някой, ако иска, да проследи какви са ми зависимостите

Премиерът Димитър Главчев поясни, че се доверява на експертното мнение на министъра на културата Найден Тодоров във връзка с предложението за удостояване на Георги Йорданов с орден „Стара планина”.

„Той каза, че предложението не е предизвикало никакви спорове. Още повече, че по време на прехода и демокрацията той е награждаван от други правителства и не е имало противоречия”, допълни министър-председателят.

Главчев уточни, че трябва указ на президента Румен Радев за връчването на ордена.

„Спомням си, че по един друг повод той много държеше да издаде указ, без да има такава необходимост. Говоря за временно управляващия посолството ни в Киев. Сега ще има възможност да се съобрази с мнението на народните представители. Аз даже не знаех, че ще се предизвика такава буря”, каза премиерът.

„Някой, ако иска, да проследи какви са ми зависимостите, за да ги каже. Взимам решения на база принципи. Мога да приема, че имам зависимости да спазвам законите. Това ми е зависимост отдавна. Да спазвам законите и Конституцията ми е зависимост”, коментира още премиерът във връзка с критиките покрай последните назначения на властта.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X