https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПП-ДБ прати двама бивши министри на срещата с ИТН

ПП-ДБ прати двама бивши министри на срещата с ИТН

“Нормално е да имаме различия, но не мисля, че са в целите. Стъпките могат да бъдат изгладени на чисто експертно ниво”, обърна се към някогашните си партньори Тошко Йорданов

7 души изпратиха от ПП-ДБ на разговор с ИТН в опит за търсене на приоритети, а от там и за евентуално правителство с третия мандат. Коалицията е петата формация, която се отзовава на поканата за среща, след като по-рано днес от “Възраждане” отказаха да работят за съвместно правителство заедно с отпадналите от групата на ДПС независими депутати.

“Имаме времеви прозорец. Ако не се лъжа, през цялата кампания искате управление без Пеевски, сега по ред причини има такава възможност”, започна ескпозето си шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Той предположи, че ПП-ДБ са видели срещата с “Възраждане” и вметна, че липсата на подкрепа от тях сигурно преодолява някои евентуални възражения, които бившите им партньори биха имали заради различната политическа ориентация на хората на Костадин Костадинов.

“Нормално е да имаме различия, но не мисля, че са в целите. Стъпките могат да бъдат изгладени на чисто експертно ниво”, заяви той.

Божидар Божанов, който бе министър на електронното управление в кабинета Петков” уточни, че ПП-ДБ са настоявали за управление не само без Пеевски, а без модела, олицетворяван от него. “Като имахме съвместно управление с вас, при всички спорове, първите стъпки срещу завладяната държава бяха именно закриването на специализираното правосъдие”, напомни той общия им път в миналото.

ПП-ДБ и ИТН вече са били партньори в управлението – в редовния кабинет на Кирил Петков. Правителството тогава обаче падна, след като ИТН оттеглиха подкрепата си заради “предателство по темата Северна Македония”.

Срещата отново започна с представяне на приоритетите на ИТН в сектор правосъдие, съдебна власт и антикорупционни мерки – тема, която е приоритетна и за ПП-ДБ. В екипа на гостите е й бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова. С нея са и Стою Стоев, Венеция Ангова и Катя Панева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X