https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСлед отказа на "Възраждане" ИТН пак хвърлиха отговорността за кабинет на ПП-ДБ...

След отказа на “Възраждане” ИТН пак хвърлиха отговорността за кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ

“Имаме различия, които за “Възраждане” са непреодолими. Това е тяхно право”.

Така председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов обобщи срещата с хората на Костадин Костадинов след като близо 2 часа и половина взаимно изтъкваха многобройните си допирни точки, а накрая така и не успяха да получат подкрепа за правителство.

“Единият вариант е имаме проблем и търсим как да го решим и намираме общите неща, другият – имаме различия, сядаме на тях, подхождаме идеологически и не решаваме проблема. Не мисля, че подходът им бе правилен”, каза той. Според него “Възраждане” от доста време се “самоизолират от останалите партии”.

По негови сметки ИТН и “Възраждане” имат съвпадения по 80% от темите, засегнати на срещата.

Йорданов припомни, че засега имат 66 депутати за правителство. “Отговорността отива на плещите на ПП-ДБ и ГЕРБ. Там ще видим дали подходът ще е като на хората до сега, които въпреки различията смятат, че трябва да се подходи национално отговорно и на базата на управленска програма да се направят необходимите стъпки, или ще решат, че его и идеология е по-важно”, заяви депутатът.

Той обаче не вижда различия с ПП-ДБ по законодателната програма и борбата с корупцията. “очи в очи ще видим имаме ли нечовешки разминавания. Зависи какъв ще е изборът им – държавнически или емоционален. Същото важи и за ГЕРБ “, добави още шефът на ПГ на ИТН.

От партията не са забравили и, че са свалили правителството на Кирил Петков. “Вижте колко хубаво е като има по-широка подкрепа за едно правителство – партиите взаимно се контролират”, каза той.

След срещата Костадин Костадинов отново натърти, че няма да ги подкрепят заради гласовете от ДПС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X