https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПенчо Милков награди военни от Военноморските сили

Пенчо Милков награди военни от Военноморските сили

Днес в Русе кметът Пенчо Милков удостои с високи награди трима военнослужещи от състава на Военноморските сили на Република България. По случай 145-годишнината от създаването на ВМС, капитан II ранг Силвия Панайотова Георгиева, мичман Савчо Георгиев Костадинов и главен старшина Михаил Цветанович Младенов получиха премия, почетен плакет и грамота за своята всеотдайност и професионализъм.

Церемонията събра множество високопоставени гости, сред които контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Ваньо Мусински и началникът на канцеларията на командира на ВМС капитан I ранг Райна Пенчева. От страна на Община Русе присъстваха зам.-кметовете Димитър Недев и Борислав Рачев, както и председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев.

Контраадмирал Кирил Михайлов изрази дълбока благодарност към наградените военнослужещи, подчертавайки тяхната неуморна служба и важната им роля в опазването на сигурността и суверенитета на страната. „Всеки моряк помни, че началото на Военноморските сили започва от Русе. Горди сме, че посрещаме празника си с чувство на изпълнен дълг и че продължаваме процеса на модернизация на ВМС“, каза контраадмирал Михайлов и връчи на кмета Пенчо Милков почетната монета на командира на Военноморските сили.

Кметът Милков също поздрави отличените военнослужещи, като изтъкна значимостта на тяхната работа за обществото и изрази увереност, че техният пример ще вдъхнови бъдещите поколения военнослужещи. „Вие пазите с достойнство нашите морски граници, а ние пазим паметта за героите и тяхната саможертва. Ще продължим да подкрепяме всички, които допринасят за развитието и сигурността на нашата страна“, заяви кметът на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X