https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИнтензивен да е трафикът на товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при...

Интензивен да е трафикът на товарни автомобили на ГКПП “Дунав мост” при Русе

Трафикът на товарни автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Дунав мост” при Русе е интензивен. Има опашки от камиони, чакащи да преминат съоръжението и в двете посоки, а леките автомобили са по-малко в сравнение с предходните дни.

Колите изчакват по около 10 минути, за да преминат през моста към Румъния, уточниха от граничния пункт.

Режимът на изчакване на камионите е организиран основно в рамките на буферния тир паркинг. Въпреки това се е образувала опашка от товарни автомобили от кръговото кръстовище при Дунав мост до това в района на Свободна зона Русе.

Ремонтните дейности влияят на движението, смята Недко Киров, който е международен шофьор вече осем години. “Преди чакахме по един – два часа. Сега съм вече 18-и час тук. Карам храна за животни за Полша”, каза още той. Киров добави, че проблемът може да бъде решен в най-голяма степен с пълноправно приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство, с което да се премахне контролът на границата между България и Румъния и придвижването между тях да се улесни значително.

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 1841 товарни автомобили, съобщиха от граничния пункт. Излезлите от България камиони са 1028, а 813 са влезлите. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X