https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниИвановоПожар стресна жителите на село Табачка

Пожар стресна жителите на село Табачка

Днес следобед пожар избухна в центъра на село Табачка, разтревожил местните жители. Огънят обхвана поляна до кметството, намираща се в непосредствена близост до къщите на селото. Инцидентът предизвика паника сред жителите, които незабавно подадоха сигнал към пожарната.

Преди пристигането на пожарните екипи, местните жители се включиха активно в гасенето на огъня, използвайки собствени сили и средства. Тяхната бърза реакция помогна да се ограничи разпространението на пожара и да се предотвратят по-сериозни щети. Веднага след сигнала, на мястото бяха изпратени два екипа огнеборци – от град Две могили и град Русе.

Пожарникарите реагираха изключително бързо и успяха да потушат огъня, преди той да нанесе значителни щети на къщите в селото. Благодарение на техните усилия, не са засегнати жилищни сгради. Жителите на село Табачка споделиха, че огънят е бил забелязан навреме, а заради силния вятър разрастването му можеше да доведе до сериозни последици за селото.

Причината за пожара все още не е установена и тепърва ще бъде изяснена. В момента на мястото на инцидента работят служители на полицията и експерти, които ще извършат разследване, за да определят какво е довело до възникването на огъня.

На повече от 10 сигнала за произшествия са се отзовали огнеборците в Русе и областта за последните няколко часа. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в крайдунавския град комисар Светослав Войчев.

Той коментира, че обстановката е усложнена от силния вятър този следобед. От Хидрометеорологичната станция в крайдунавския град съобщиха, че скоростта на вятъра е стигнала до 20 метра в секунда, посоката му е от запад-северозапад, а най-високата измерена температура до момента днес е 32 градуса.

В следобедните часове огнеборците е трябвало да гасят пожари в сухи треви и храсти в русенския квартал „Средна кула“, както и в Бяла, Борово и други райони в областта.

Най-сериозна е била ситуацията в Табачка, където пламъците са стигнали до границата с къщите в селото, каза комисар Войчев. Сигналът е получен около 15:00 часа. На място са се отзовали екипи от Две могили и Русе. Съдействали са и хора от селото. Пожарът е обхванал площ от над три декара, но вече е загасен напълно. На място са останали да дежурят огнеборците от Две могили.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X