https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСветлана Каменова: Лин и Хелиф са родени с аномалия, жена не може...

Светлана Каменова: Лин и Хелиф са родени с аномалия, жена не може да им е равна

Двете боксьорки (Лин Ю Тин и Имане Хелиф – б.р.) са родени с аномалия и това им дава предимство. От една жена това не може да бъде изравнено. Така знам аз, а медицинските специалисти ще кажат каква точно е ситуацията.

Това заяви след завръщането си в България от олимпиадата националката Светлана Каменова. В Париж тя отстъпи след изключително спорно съдийско решение срещу тайванката Лин.

“Чувствам се прекрасно. Прибирам се при приятели, семейство, близки.

След втория рунд смятах, че мачът е в лек превес в моя полза, затова исках да ми свалят ръкавиците – защото не смятах, че резултатът не бе такъв.

В този момент, на този толкова емоционален етап, аз смятах, че ги печеля тези два рунда. В третия рунд вкарах още повече чисти удари. По-скоро ме демотивира, че след втория рунд бе 5:0 за нея (Лин Ю Тин), а не смятах че това е така”, коментира Каменова, която бе категорична, че няма да се отказва.

“Не мога да кажа. Така са преценили така са направили, не знам”, отговори Каменова, когато бе попитана защо Международния олимпийски комитет (МОК) е допуснала на ринга двете боксьорки.

Заради непокриване на критериите за полова принадлежност Лин и Хелиф не бяха допуснати миналата година на световното.

“Цялото говорене преди мача със сигурност ми повлия, Няма как да е иначе. В такава ситуация човек е изключително податлив психически. Ти се готвиш да дадеш най-доброто от себе си, трябва ти максимална мобилизация. Нормално е такива неща да те разфокусират”, каза още Каменова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X