https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВторото издание на Общинското училище за родители отбеляза Световната седмица на кърменето

Второто издание на Общинското училище за родители отбеляза Световната седмица на кърменето

Общинското училище за родители посвети второто си издание на Световната седмица на кърменето, която обичайно се отбелязва в периода от 1 до 7 август.

В Зала „Култура“ лекар неонатолог и акушерка от УМБАЛ „Канев“ представиха презентации и проведоха беседа с настоящи и бъдещи родители. Акушерката Красимира Христова, която е и квалифициран консултант по кърмене, разговаря с присъстващите за успешното кърмене, грижите за гърдите и за профилактичния гинекологичен преглед след раждане. Д-р Лилия Георгиева обясни проблемите при дохранване и захранване на кърмачето – здраво и недоносено.

Участниците в срещата проявиха засилен интерес към представените теми и се включиха с много актуални въпроси. Част от тях споделиха опита си в кърменето и специалната връзка, която се формира с децата им. Лекторите от своя страна благодариха за предоставената им възможност да споделят професионалния си опит.

През месец септември Община Русе и УМБАЛ „Медика Русе“ ще организират трета безплатна среща с бъдещи и настоящи родители, която ще посветят на грижата за новороденото. Медицински специалисти от УМБАЛ „Медика Русе“ ще изнесат лекции по две теми – „Кенгуру грижа – съвременен подход в грижа за бебетата“ и „Защо е необходима профилактика в кърмаческа възраст“.

Темите на беседите от предстоящите издания на Общинското училище за родители ще бъдат обявявани предварително на сайта на Община Русе в раздел „Здравеопазване“.

Желаещите да посетят безплатните лекции и беседи е необходимо да потвърдят присъствието си на имейл: [email protected] или на тел. 0883413058.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X