https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новини„Хамас“ посочи Яхия Синуар за лидер на политическото крило

„Хамас“ посочи Яхия Синуар за лидер на политическото крило

Палестинското ислямистко движение “Хамас”, съобщи, че след убийството на Исмаил Хания в Техеран на 31 юли назначава лидера си в Газа Яхия Синуар за ръководител на групировката, предаде Ройтерс.

“Движението за ислямска съпротива “Хамас” обявява номинацията на лидера Яхия Синуар начело на политическото бюро на движението”, се казва в изявление на палестинската групировка.

Няколко минути след като бе обявено, че Синуар е новият политически лидер на “Хамас”, от ивицата Газа бяха изстреляни ракети срещу Израел. Отговорност за това пое военното крило на “Хамас”.

Израелската армия и израелските власти обвиняват Синуар в това, че е един от “мозъците” зад безпрецедентната атака на “Хамас” срещу израелска територия на 7 октомври миналата година.

Яхия Синуар бе определен за лидер на “Хамас” само седмица след убийството на Хания. Иран и “Хамас” твърдят, че Израел стои зад убийството на Хания. Израел засега не е коментирал този въпрос.

Представител на “Хамас” заяви, че с определянето на Синуар за ръководител на “Хамас” се изпраща “силно послание” на Израел, десет месеца след началото на войната в ивицата Газа.

Израел предприе военната си операция в ивицата Газа след атаката от 7 октомври, пише БТА.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X