https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИмане Хелиф се класира на финал на Олимпиадата

Имане Хелиф се класира на финал на Олимпиадата

Алжирската боксьорка Имане Хелиф, чието участие на Олимпиадата беше белязано от спорове относно пола й, е все по-близо до спечелването на златото в Париж.

Във вторник тя спечели полуфиналната си среща в категорията за жени до 66 кг срещу тайландката Джанджаем Суванапхенг, което я изведе до финала на 9 август. Там ще се бори за златото с китайката Янг Лиу.

Хелиф, която се разплака след победата в четвъртфиналния боксов мач срещу унгарката Анна Лука Хамори, беше посрещната на ринга от бурни аплодисменти от публиката и множество алжирски знамена. След победата тя подскочи от радост.

Атлетката вече осигури седмия олимпийски боксов медал в историята на Алжир. Първият от 2000 г. насам, както и първият в историята на нацията в женския бокс.

Хелиф спечели първия си двубой, след като съперничката й Анджела Карини от Италия се отказа от мача със сълзи на очи след само 46 секунди.Тя сподели, че е била удряна много силно, като по-късно стана ясно, че ще ѝ бъде изплатена премия като на олимпийски шампион.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X