https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИван Димов: Подиумът се хлъзгаше, предупредих Божидар и Карлос

Иван Димов: Подиумът се хлъзгаше, предупредих Божидар и Карлос

Иван Димов хвана нула и изхвърлянето на категория до 61 килограма на олимпиадата. Той смята, че проблемът е бил в хлъзгавия подиум, особено върху лепенките с надписа Париж 2024.

“Много ме е яд, защото бях напълно готов. Но краката ми играеха, а това са сериозен проблем. Аз не съм Супермен, за да вдигна такава тежест без краката. Още при първия опит разбрах за проблема. За втория сложих повече колофон. На третия дръпнах щангата извън лепенките, но вече бе късно”, обясни сопотчанинът.

“Нямах никакъв проблем. На загряването изхвърлих 130. На тренировка правях 143. Това бе и тактиката. Да се боря за медал. Няма как да се застраховаш с по-ниска тежест на олимпиада. Дошъл си за медал и за това се бориш”, категоричен бе Димов.

Димов предупредил Божидар Андреев и Карлос Насар за проблема. Андреев вдига в четвъртък вечерта, а Карлос е в петък следобед.

“Дано поне те двамата се справят, аз не успях и ме е много яд”, допълни Димов.

“Коляното ми бе в перфектно състояние. Нагласихме го. Наистина пропуснах няколко тренировки с клякания, но за състезанието всичко бе наред”, заяви още Димов.

Още трима състезатели записаха нули в изхвърлянето – Ван Вин Трин (Виетнам), Джон Фебуар Цениза (Филипини)с Сержо Масида (Италия). В тласкането нула записа Еко Ираван (Индонезия), един от фаворитите за медал.

В залата, за да подкрепи шангистите бяха председателят на БОК Стефка Костадинова и генералният секретар Белчо Горанов.

Олимпийската си титла защити китаецът Фабин Ли, който изхвърли 143 килограма (олимпийски рекорд) и тласна 167 за двубой от 310 килограма. На 7 килограма след него остана Терапонг Силачай от Тайланд. Бронзът остана за американеца Хемпдън Морис, който записа 298 килограма в двете движения.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X