https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНаправени са първите стъпки за строежа на нов мост над река Дунав...

Направени са първите стъпки за строежа на нов мост над река Дунав край Русе

Румънският министър на транспорта Сорин Гриндяну заяви днес, че са направени първите стъпки в посока към изграждането на нов мост над река Дунав в района на Гюргево-Русе, съобщава Аджерпрес.

По време на посещение на строящия се участък от магистрала А7 Бузъу-Фокшани в Източна Румъния министърът беше попитан за движението по моста над река Дунав при Гюргево-Русе, като се има предвид, че българската страна извършва ремонтни дейности по моста, както и за използването на ферибот като алтернативен вариант. В този контекст Гриндяну посочи, че е изготвено проучване за осъществимост за строежа на нов мост над река Дунав.

“Говорим за ферибот, който няма как да замести един мост. Видях в последно време страшно много публикации на журналисти, свързани с преминаването по моста (…) Разбрах, че има периоди, когато се чака 15-20 минути, не се стои с часове. (…) Тези, които смятат, че се чака на моста, защото няма работещ ферибот, нещата не са от румънската страна, а от българската”, обясни Гриндяну, цитиран от БТА.

На въпрос в какъв стадий се намира проектът за изграждането на втори мост над река Дунав при Гюргево-Русе, министърът заяви: “Ние внесохме и беше одобрено по Механизма за свързване на Европа – така започват всички европейски проекти, с проучване за осъществимост – внесохме го и е одобрено. Нов мост над Дунав, който да дублира съществуващия мост и е с европейско финансиране”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X