https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноПреместиха крокодила Кроки от Ботунец в зоопарка

Преместиха крокодила Кроки от Ботунец в зоопарка

Нилският крокодил Кроки, който живееше в Ботунец бе преместен в столичния зоопарк. Това се случи от третия опит, в който служители на РИОСВ и общината успяха до изведат от калната дупка, в която живееше.

Неговият собственик Виктор Михайлов отказваше да даде влечугото, защото имал чип и всички необходими документи за отглеждането му. Обясни, че то е на майка му, опитомено е, защото го гледат от малко. Обичал да се препича на слънце и да си играе с топка. “Това не е диво животно, това е опитомено. И мен ще ме е страх от див крокодил. Аз си го храня, децата си играят с него”, каза собственикът. Крокодилът бил цирково животно, като Михайлов отглеждал и други – змии и папагали.

Вчера от РИОСВ направиха проверка и написаха предписание, че трябва да се гледа в по-добри условия.

„Докторът, който е специалист в тази тема, каза, че животното не е отглеждано при добри условия и не е развито както трябва. То трябва да стане 6 метра дълго, нилски крокодил е, но фактически ще стане до 3,5 метра, защото не е отглеждано по нормалните правила. Животното не е виновно, хората сме виновни“, каза кметът на район „Кремиковци“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X