https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиТри бързи производства са образувани срещу водачи, установени в нарушения при полицейски...

Три бързи производства са образувани срещу водачи, установени в нарушения при полицейски проверки

На 5 август около 17:20 часа на ул. Рени в Русе от полицейски екип на Второ РУ е спрян и проверен лек автомобил с марка “Ситроен”. Колата управлявал 54-годишен русенец, който е тестван за употреба на алкохол и пробата с техническо средство е показала положителен резултат в концентрация над 1.2 промила. Мъжът е дал впоследствие и кръвна проба, анализът на която е отчел 1,79 промила. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

На 6 август около 17 часа на бул. Родина в Русе автонаряд на Второ РУ е забелязал мотоциклет с марка “КТМ”, с неправилно поставена регистрационна табела. Служителите са подали сигнал за спиране на водача, но той продължил движението си. Екипът го е последвал и след известно време той е спрял. При направената проверка е изяснено, че мъжът е русенец на 46 г., който е неправоспособен водач, управляваният от него мотоциклет не е регистриран по надлежния ред, а поставената върху МПС-то регистрационна табела е издадена за друг мотоциклет и е обявена за издирване. Случаят е документиран. За констатираните нарушения са му съставени актове по смисъла на чл. 140, ал. 1 на чл. 103 и чл. 150а, ал. 1 от ЗДВП. Срещу 46-годишния е образувано бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК и за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК.

Около 22:35 часа на 5 август на ул. Николаевска в гр. Русе, при извършена полицейска проверка от служители на Първо РУ е установен 22-годишен водач с положителна проба за наркотици. Той управлявал лек автомобил с марка “Смарт” – модел “Форту”, собственост на друг мъж. Дрегерът за наркотици е реагирал положително за веществата – амфетамин и метамфетамин. Мъжът е бил задържан и конвоиран до болницата, където е дал кръвна проба за изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X