https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАПИ планира основен ремонт на русенския бул. „България“

АПИ планира основен ремонт на русенския бул. „България“

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започва подготовка за обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на технически проект за основен ремонт на булевард „България“ в град Русе. Това стана ясно от отговор на регионалния министър на депутат Иван Иванов. Основната цел на ремонта е пълното обновяване на участъка след завършването на строителните дейности по Дунав мост 1, които в момента текат.

Очакванията са през 2025 година да бъде избран изпълнителят, който ще поеме ангажимента за ремонта на булевард „България“. Този проект е от ключово значение за град Русе, тъй като булевардът е една от главните артерии и обслужва интензивен трафик.

В допълнение към ремонта на булевард „България“, АПИ планира и обявяването на обществена поръчка за избор на фирма, която да изпълни основния ремонт на близо 11 километра от път I-2. Този участък, който ще бъде рехабилитиран, преминава през населено място и обхваща трасето от км 1+493 до км 12+250. В рамките на този проект е предвиден и ремонт на моста над булевард „Христо Ботев“, който също е от критично значение за транспортната инфраструктура на региона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X