https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСол помогнала на Карлос за златото в Париж

Сол помогнала на Карлос за златото в Париж

Постижението на Карлос Насар от двубой от 404 килограма е толкова уникално, че го правеше втори в горната категория и девети в крайното класиране на свръхтежките.

Българинът стана първият в историята, който мина 400 килограма в категория до 89 кг. В тази до 102 кг шампион стана китаецът Хуанхуан Лиу с 408 кг, а втори след него е Акбар Джураев от Узбекистан с постижението на Карлос. Третият Евгени Циханцов от Беларус бе само с 402 кг.

В свръхтежка категория девети стана Март Сеим от Естония с двубой от 400 кг. Титлата за трети пореден път отиде при легендата Лаша Талахадзе (Грузия) с 470 кг. На три кила след него остана Вараздат Лалаян от Армения, а на 9 – Гор Минасян от Бахрейн.

Обикновена сол е помогнала на Карлос Насар преди битката за злато. “Имах много крампи по краката и гърба и затова изядох 4 лъжици сол”, разкри след успеха Карлос. Той спечели убедително златото с два световни рекорда. За щангите ни това бе първа титла от тази на Милен Добрев на игрите в Атина 2004. Именно крампите са били и причината Насар да не направи и още една поправка на световните рекорди. След успеха в петък в щангите Насар отпразнува подобаващо златото с най-близките си хора. На следващия ден обаче той отиде да подкрепя в залата приятелката си Магдалина Миневска, която бе част от ансамбъла ни по художествена гимнастика, който за съжаление, завърши, четвърти в многобоя, пише “24 часа”.

Само преди 3 месеца можеше и да не участваме на олимпиадата в щангите заради дълга на федерацията към международната. Не бяха платени 36 000 долара от времето на Ариф Маджид за допингпробите на европейското в София. Тогава се намеси служебният министър на спорта Георги Глушков, който преговаря с шефа на “Еврохолд” Асен Христов, който покри дълга.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X