https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЦентралният съвет на ДПС ще заседава след указа на президента за изборите

Централният съвет на ДПС ще заседава след указа на президента за изборите

Централният съвет на ДПС ще заседава след като президентът Румен Радев подпише указа с датата на предсрочните избори. Това заяви пред общественото радио областният председател на партията в Кърджали Ресми Мурад.

Актуалната политическа ситуация в страната е била във фокуса на разговорите на Областния съвет на ДПС и председателя на партията Джевдет Чакъров, при посещението му в региона през уикенда на 10 и 11 август. Била е коментирана и ситуацията в ДПС.

„Всички бяхме на мнение, че от тази кризисна ситуация ДПС ще излезе по-единна и ще продължим нашия път заедно с почетния ни председател д-р Ахмед Доган“, заяви областният лидер.

„Заседанието ще бъде най-вероятно след издаване на указ от страна на президента Румен Радев. На това заседание ние ще вземем всички организационни въпроси и решения, които касаят подготовката на партията за явяване на изборите и разбира се, ще обсъдим и тези оставки, които почетният председател (Ахмед Доган – бел. ред.) поиска – на Делян Пеевски и на още няколко души от ръководството на партията и съм сигурен, че това заседание ще даде повече яснота и ще потвърди силата на ДПС“, коментира Ресми Мурад.

Указ на президента за поредните предсрочни парламентарни избори се очаква на 20 август.

Джевдет Чакъров си е тръгнал доволен от Кърджали, по преценка на областния председател, „защото всички структури в нашата област, в седемте общини, подкрепиха посланието на почетния председател за оставките.

След това всички организации подкрепиха и призивите за снемане на доверие от народните представители от Кърджали, които не се вслушаха в посланието на почетния председател“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X