https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДесетки русенци си взеха последно сбогом с Емил Бачийски

Десетки русенци си взеха последно сбогом с Емил Бачийски

Десетки роднини, приятели и колеги дойдоха в параклиса на гробищен парк „Чародейка“, за да си вземат последно сбогом с видния русенски общественик Емил Бачийски.

За да се преклонят пред него дойдоха областният управител Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев.

„С неговата кончина всички ние загубихме достоен човек, който живееше с проблемите на хората в региона. Емил Бачийски оставя след себе си светъл пример за честно извървян житейски път и всеотдайност към обществото. Аз ще го запомня като амбициозна и социално ангажирана личност, която непрестанно се интересуваше от случващото в областта и до последния си миг работеше за по-доброто утре на региона. Благодарен съм, че имах възможността да го познавам лично“, каза Драганов. Той посочи още, че Бачийски е бил сред най-ярките имена в държавната администрация през последните 35 години.

Припомняме, че Емил Бачийски почина на 9 август на 67-годишна възраст след кратко боледуване. Той е роден на 16 октомври 1956 година. Завършил е Русенския университет през 1982 г. като машинен инженер по специалност „Селскостопанска техника“, а също и „Патентно дело“ във Висшия машинно-електротехнически институт в София през 1987 г. Работил е в различни предприятия и институции. Заемал е постовете на научен сътрудник и главен инженер. В периода 1999 – 2001 година е бил в екипа на тогавашния областен управител Йордан Борисов, като негов заместник. Той бе и един от основателите на Сдружението на бившите областни управители на Русе и повече от 10 години беше негов секретар. Като секретар на Сдружението той участваше лично в организирането на редица мероприятия. Сред тях бе традиционният национален поход „По стъпките на Хаджи Димитър и Стефан Караджа“.

На поклонението присъстваха и редица бивши областни управители и техните заместници.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X