https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИзмериха над 38 градуса в Русе

Измериха над 38 градуса в Русе

Русе постави нов температурен рекорд днес – 38.7 градуса измерени на сянка, става ясно от данни от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град. Това е най-високата стойност, регистрирана на тази дата. За сравнение, предишният рекорд за 13-и август датира от 2008 година, когато термометрите са показали 37 градуса.

Жегата, която обхвана града, обаче не доведе до здравословни проблеми сред жителите, съобщиха от Спешна помощ в Русе. Въпреки екстремните условия, не са постъпвали сигнали за хора, почувствали се зле в резултат на високите температури.

Русе е известен с високите си летни температури, но днешната жега наистина постави нови граници за жителите на града. Температурният рекорд е поредното напомняне за екстремните климатични условия, които се наблюдават все по-често в региона и по целия свят.

Освен рекордната жега, данните от хидрометеорологичната станция сочат, че най-студеният 13-и август в Русе е бил през 1995 година, когато температурата е паднала до 12,6 градуса. Тези контрастни данни показват колко променливо може да бъде времето дори в рамките на един и същи месец.

Специалистите съветват жителите на града да вземат мерки за предпазване от горещините, като избягват продължителното излагане на слънце, пият достатъчно вода и избягват физическите натоварвания през най-горещите часове на деня.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X