https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСтоянов иска оставки в Пловдив след трагедията с простреляния полицай

Стоянов иска оставки в Пловдив след трагедията с простреляния полицай

Началникът на специализираните полицейски сили в Пловдив е отстранен от длъжност, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив. Той е в града по повод инцидента, при който дете уби по погрешка баща си, който е полицай.

Това е крайно тежък и нелеп инцидент, каза Стоянов.

След като сутринта са имали задача, колегите са имали планирано обучение. По-късно полицаят взел детето си, което е на 7 години, и го завел в сградата на МВР. Детето е било в помещението, в което полицаите се преобличат. Там, вероятно в шкафче, е бил пистолетът. Детето и полицаят са били сами в помещението, не е имало други хора, каза Стоянов и посочи, че останалите полицаи само са чули изстрел, а когато отишли в съблекалнята, заварили детето с пистолет в ръцете, а мъжът бил прострелян.

Има много въпроси – как дете на седем години се намира в едно от специализираните звена и как в ръцете му е имало пистолет. Въпрос на установяване е дали се е случвало и друг път, каза Стоянов.

“От това което чух днес като факти и обстоятелства, аз съм на мнение, че постовете трябва да бъдат освободени от началника на отдел “Охранителна полиция” към ОДМВР – Пловдив, началникът на сектора “Специализирани технически действия”, а в още в днешния ден съм отстранил от длъжност началника на специализираните полицейски сили.

По думите му това са абсолютно всички оставки по вертикалата на дирекцията, които са нужни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X