https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОбискират имоти на Румен Гайтански - Вълка

Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка

Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка, съобщи БНТ.

Действията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи са във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие.

Акцията тече на адреси в София и в офиси на „Кристална вода” в Кърджали. По предварителна информация се претърсват и адреси, свързани с бившия директор на ББР Стоян Мавродиев.

Преди дни Комисията за противодействие на корупцията разпространи съобщение, че смята, че има обосновано предположение за извършени закононарушения във връзка с отпуснат кредит от 148,5 млн. лв. от Българската банка за развитие, които са довели до значително ощетяване на банката, съответно финансовия интерес на държавата.

Комисията отбелязва, че обект на разследване са данни за допуснати от длъжностни лица от ББР безстопанственост и присвоявания във връзка с договора, сключен на 17 юни 2019 г., с който кредита е предоставен от банката на фирмата „Роудуей кънстракшън“.

От институцията посочиха, че действията й имат за цел да установят цялостния процес от отпускането от ББР на кредита до неговото усвояване от съответните крайни бенефициенти, с оглед на наличието на данни за представена пред банката фиктивна обезпеченост на отпуснатия заем. Проверяват се и неправомерни действия на длъжностни лица – служители на ББР.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X