https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиУбитият полицай бил с детето, защото нямало кой да го гледа

Убитият полицай бил с детето, защото нямало кой да го гледа

Полицаят Николай Филипов, който бе прострелян фатално от своя 7-годишен син, взел детето в службата, защото в понеделник следобед нямало кой да го гледа, пише “Труд”, позовавайки се на източник, запознат с разследването. Запитан днес дали има данни друг път това дете да е водено на работното място от родителя си, вътрешният министър Калин Стоянов, отговори така: “Нямам данни подобно нещо да е ставало системно. Но е недопустимо!”

49-годишният инструктор по боравене с оръжие към Специализираните полицейски сили (СПС) бе прострелян смъртоносно с един куршум в главата около 17,15 ч в понеделник. Спусъкът на служебния му пистолет “Глок” натиснало детето, което било в съблекалнята на поделението до Гребната база в Пловдив.

“Това, което разбрах е, че сутринта са имали задачи, които са реализирали успешно, впоследствие са имали и планирано обучение, след което колегата взема своето дете и го завежда в служебното помещение, в което се преобличат колегите и където са техните шкафчета. Вероятно там е било и оръжието и шкафчето не е било заключено. Колегите чуват един изстрел, отиват там и виждат детето с пистолет в ръце и колегата смъртоносно прострелян на земята”, разказа министър Стоянов. Той не се ангажира да потвърди версията, че пистолетът е бил оставен без надзор, без предпазител и зареден с куршум в цевта, тъй като тепърва това трябва да изяснят експертизите по случая.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X