https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиКолко струват ултралуксозните коли на Гайтански

Колко струват ултралуксозните коли на Гайтански

Прокуратурата иззе три скъпи автомобила, собственост на фирми на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка.

Твърди се, че колите са купени с необслужения кредит от държавната ББР. Ултралуксозните возила бяха открити в базата на сметопочистващите фирми “Волф” и “Дитц”.

Става въпрос за “Ролс Ройс”, “Бугати Вейрон” и “Мерцедес”. Властите издирват още пет скъпи коли, които също искат да конфискуват, но от тях до момента няма и следа.

Специалисти, разкриха, че Бугатито от снимката на прокуратурата, която бе разпространена вчера, е първото в България. Хиперколата, предпочитана от най-заможните мъже в света, е притежания на Румен Гайтански от 2006 г.

Интересна подробност е, че дори султанът на Бруней не притежава точно този модел, пише “Блиц”.

Друга кола от колекцията на Вълка, която бе конфискувана, е “Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe”, на стойност близо 1 милион лева. Черният Mercedes-AMG GT63 S E Performance, е най-бързият сериен модел на немския автомобилен концерн. Ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди и струва 400 хил. лева без допълните екстри.

Гайтански е пръв собственик у нас и на още един супер автомобил – колекционерския “Мерцедес F1 Макларън”. От него са произведени само 150 екземпляра, като цената му е почти 1 милион евро. Една от колите, на която все още местоположението не е известно, е син джип “Ламборгини Урус” също за близо 1 милион лева, произведен по негова поръчка.

Преди няколко години той бе засечен от папараци на столичен булевард. Ламборгинито, естествено, е снабдено с регистрационния номер, с който се отличават всички коли на Вълка – само с осмици.

Последната луксозна кола на Гайтански е “Мерцедес Майбах” от най-ексклузивната модификация S680, с който той бе забелязан в началото на 2023 г. Немската лимузина с внушителният 12-цилиндров двигател, на стойност поне 500 000 лева. Ориентировъчно, цената на изброените шест от общо 8 коли, които подлежат на изземване от Вълка, доближава 14 милиона лева, изчисляват експерти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X