https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиСлед пожара в хоспис в Банкя: Две жени са обгазени, пациент е...

След пожара в хоспис в Банкя: Две жени са обгазени, пациент е с изгаряния

След пожара в старческия дом в Банкя – какво е състоянието на пострадалите? В четвъртък в ранния следобед избухна пожар в триетажната сграда. Един човек загина. Две жени са обгазени и прегледани на място. Друг пациент с изгаряния е транспортиран в болница.

Кметът на Банкя Рангел Марков обясни, че на етажа, на който е пламнал пожарът, има старчески дом. Едната стая и коридорът са изгорели, пожарът е овладян почти веднага.

Обектът е работил без лиценз. Това е установено при проверка на Агенцията за качеството на социалните услуги, извършена в края на юни 2024 г. по сигнал на друга администрация, съобщи Министерството на труда.

Агенцията за качеството на социалните услуги са извършили проверка със съдействието на СДВР. Тогава е установено, че в дома пребивават 11 души със здравословни проблеми. От Агенцията са изпратили сигнал до всички компетентни органи, включително МВР и прокуратурата, за нелегалната дейност на обекта, който не е социална услуга по смисъла на закона. Съгласно нормативните разпоредби тя няма правомощия да спира дейността на фирми, които работят без лиценз.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X