https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнциденти16 къщи са изпепелени, 78 души са пострадали снощи в голям пожар...

16 къщи са изпепелени, 78 души са пострадали снощи в голям пожар в Измир

Тревожна нощ прекараха жителите на многомилионния град Измир на турското егейско крайбрежие, предава БТА.

Пожарите, които се разразиха вчера по обяд под влияние на силния вятър, обхванаха кварталите Каршъяка, Байраклъ и Чигли.

Пожарът отначало е пламнал в близката до Каршъяка гориста местност, а след това се е прехвърлил към другите квартали, съобщиха местни медии. Часове наред е продължила борбата за овладяването на огнената стихия.

От излъчените по телевизиите кадри се вижда, че пламъците са обхванали покривите на жилищни сгради в комплекса “Токи”, изградени от държавната Служба за жилищно строителство.

“Изживяваме буквално огнен ад”, казва през сълзи една жена пред репортери.

Друга жена споделя, че през цялата нощ небето над града е било озарявано от пламъците. В различни точки на града са се виждали дървета, които горят като факли. Някои споделиха, че над главите им се е сипела пепел.

“Горят дробовете ни”, писаха местните вестници.

Кореспондентката на ТРТ в Измир Дуйгу Тайлан коментира, че Измир не помни огнена трагедия като снощната от 2007 г. досега.

Общо 78 души са пострадали и им е оказана медицинска помощ. Към момента продължава лечението на 29 от тях, информира турското министерство на здравеопазването. Изпратени са 10 линейки, както и десетки спасителни екипи.

Пет самолета, шест хеликоптера, 24 булдозера, седем танкера за вода и над 2500 души участват в усилията по овладяването на пожарите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X