https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКожарева отива при главния прокурор, за да подаде сигнал за натиск

Кожарева отива при главния прокурор, за да подаде сигнал за натиск

Горица Грънчарова отиде пред МВР, за да се срещне с Калин Стоянов след като президентът Радев отказа да подпише указа за назначаване на служебен кабинет. Двамата бяха посрещнати с аплодисменти от събрали се пред министерството полицаи.

Макар на излизане от президентството да заяви, че върху нея не е оказвано политическо влияние, пред МВР Грънчарова посочи, че е била подлагана на натиск през последните 9 дни, в които е разговаряла с потенциалните номинации за министри. На въпрос на БНТ политически ли е бил натискът, тя отговори утвърдително.

“Не се отказвам от кабинета, който излъчих. Очаквам президентът да не наруши Конституцията, да издаде указ за правителство и насрочване на избори”, заяви пред президентството Горица Грънчарова.

“Как стигнах до този избор на Калин Стоянов – от миналата събота се срещнах с всички министри, срещнах се с Калин Стоянов с профсъюзите в МВР, срещнах се с всички директори на областни дирекции. Срещнах се с директорите на миграция и пожарна безопасност. Аз от 20 години съм в Сметната палата. Аз съм експерт одитор. По този начин съм постъпила и сега. Моето решение е информирано, експертно решение”.

“Ще се срещна с главния прокурор и ще изложа всички факти за натиск. Казвам само, че през периода тези девет дни имаше определен натиск кой да бъде и кой да не бъде. Намеса – по телефона, срещи. Аз съм провеждала разговорите си в сградата на НС. От тук ще отида при главния прокурор и ще дам всички факти”, заяви Кожарева.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X