https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСтартира „Медийна и дигитална грамотност 55+“

Стартира „Медийна и дигитална грамотност 55+“

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в град Русе стартира обучение за повишаване на медийната и дигитална грамотност на възрастни хора, наречено „Медийна и дигитална грамотност 55+“. Инициативата е част от европейския проект INFORMATION MATTERS, финансиран от Европейския съюз по директивата за аудиовизуални и медийни услуги.

Общо девет души избраха русенската библиотека като доверен партньор в опита си да опознаят дигиталния свят. Обучението започна на 19 август и ще продължи до 23 август. Първата сесия включваше основни понятия и видео материали, насочени към отговорно и безопасно използване на интернет ресурсите. Целта на обучителите от библиотеката е през целия курс възрастните хора да усвоят нови умения за справяне с инфодемията, дезинформацията и фалшивите новини, използвайки иновативни интерактивни учебни материали.

Занятията ще продължат през цялата седмица, като участниците ще преминат през няколко различни модула. Всеки, завършил успешно обучението, ще получи сертификат за успешно приключване на курса.

Проектът INFORMATION MATTERS има за цел да подобри уменията за медийна и дигитална грамотност на възрастни хора. В рамките на проекта пет партньорски организации от четири европейски държави ще създадат обучителни материали и ще организират пилотни обучения. Водещият партньор за България е Фондация „Глобални библиотеки“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X