https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБуруджиева: Как ще се успокои нацията след този спектакъл?

Буруджиева: Как ще се успокои нацията след този спектакъл?

Не е важно с какво е толкова ценен Калин Стоянов като вътрешен министър, а с какво е толкова неценен за президента. Така политоложката Татяна Буруджиева коментира напрежението около Калин Стоянов, заради когото вчера Румен Радев отхвърли кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева.

Нямам никаква представа кой на кого и за какво е толкова ценен, защото всъщност президентът не каза на база на какво е взел това решение да не подпише указ за назначаване на правителство, заяви Буруджиева пред Нова телевизия.

Аз не мога да съдя кой на кого и какво. Носят се слухове в обществото, но основни факти, реални факти и директни връзки, които наистина съществуват, аз не съм видяла, допълни тя по повод разпространяваните твърдения за Калин Стоянов, подкрепяни от медии близки до “Продължаваме промяната-Демократична България”.

Това, това което искам да ви кажа е, че вчера доколкото знам и съм запозната с процедурата, господин президентът е имал информация какво ще се случи през вчерашния ден. Защото трябва предварително да му е изпратена тази информация, той не може ли като нас да се запознава в момента, в който четат и обявяват министрите, попита Буруджиева.

Искаме да се успокои нацията, но това че президентът не иска Калин Стоянов да е вътрешен министър не помага. Как ще се успокои нацията след този спектакъл, който разигра президентът, запита Буруджиева.

“Дълбоко се съмнявам, че ще се намери министър-председател, който да се съобрази с искането на Радев. Отхвърлянето на Стоянов би означавало подкрепа за президента, което не всяка партия би приела”, допълни тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X