https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЦентралното оперативно бюро на ДПС се събира в летния сарай на Ахмед...

Централното оперативно бюро на ДПС се събира в летния сарай на Ахмед Доган

Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС се събира в лятната резиденция на Ахмед Доган в „Росенец“. Срещата е насрочена за 14 ч. във вторник, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници.

Очаква се членовете на Централното оперативно бюро да вземат решение как ще процедират на предстоящия парламентарен вот.

По-рано д-р Хасан Адемов, член на ЦОБ, публикува снимка с Ахнмед Доган в профила си във Фейсбук, като написа: „Има ли нужда от коментар! Лидер се следва“.

Междувременно на разширено заседание на областния съвет днес общинските структури на ДПС в Добрич заявиха категоричната си подкрепа към почетния председател на ДПС и решенията му.

Членовете на ДПС заявиха, че ДПС Добрич вече няма народен представител, но на следващите избори ще има и той ще представлява автентичното ДПС на д-р Ахмед Доган.

Преди шест дни пък в централата на ДПС в София се проведе заседание на колективните органи на партията, членовете на ЦОБ и народните представители от ДПС, без Делян Пеевски и близките до него.

В публикация в страницата си във Фейсбук от пресцентъра на ДПС написаха: „Колективните органи на ДПС ОТНОВО работят с пълна сила! Няма връщане назад“.

Миналата седмица стана ясно, че Централният съвет на ДПС ще заседава след като президентът Румен Радев подпише указа с датата на предсрочните избори.

Днес обаче държавният глава отказа да подпише указа заради номинацията на Калин Стоянов за вътрешен министър в служебното правителство на Горица Кожарева.

Така, изглежда, че членовете на централното оперативно бюро на ДПС няма да чакат повече и ще се съберат на 20 август с почетния председател на партията в летния му сарай.

От началото на лятото Доган обитава лятната си резиденция в „Росенец“ и редовно приема близки до него активисти на ДПС, след възникналото напрежение между него и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.

Напрежението в ДПС беше породено от гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли.

В предаването „Тази сутрин“ в деня на гласуването на правителството Рамадан Аталай обяви, че Ахмед Доган е поискал движението да не го подкрепя. Същия ден той беше изключен от парламентарната група на ДПС.

Част от депутатите на ДПС гласуваха „против“ проектокабинета „Желязков“. Последва среща на 6 юли с тях на Ахмед Доган в лятната му резиденция „Росенец“ край Бургас.

На 7 юли Пеевски излезе с писмо, озаглавено „Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“. На следващия ден той се срещна в хотел в София с областни председатели на партията.

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и написа, че в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, „за да се използва партийната власт за лични и групови интереси и най-вече да се промени политическият профил на партията“.

Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията – Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.

Последва отговор от председателя на ДПС Делян Пеевски. Той обяви, че никой не може да спре новото начало.

„Продължаваме с екипа ми, с изпълнението на ангажиментите си за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, написа Пеевски.

На 11 юли 17 депутати бяха изключени от парламентарната група на ДПС, а още няколко напуснаха след това сами. Така групата остана с 22-ма членове и от втора политическа сила в парламента стана четвърта.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X