https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗаловиха 4 тона недеклариран тютюн при проверка на Дунав мост

Заловиха 4 тона недеклариран тютюн при проверка на Дунав мост

Митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика“ – Русе на Териториална дирекция „Митница Русе“ задържаха над 4 тона недеклариран тютюн в румънско превозно средство, пътуващо за Република Полша. Откритието е направено в рамките на съвместна операция за противодействие на контрабандата с участието на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност” и Национална агенция за приходите.

На 14 август 2024 година, около 16:40 часа, в района на ГКПП „Пристанище Силистра (фериботен комплекс)“, митническите служители селектират за проверка румънски камион, който според документите, представени от шофьора – румънски гражданин, превозва захарни изделия и самобръсначки. Въпреки привидно редовната документация, след извършен „анализ на риска“, служителите вземат решение да съпроводят превозното средство до ГКПП „Дунав мост“ – Русе за по-детайлна проверка.

На „Дунав мост“ – Русе превозното средство преминава рентгенова инспекция, при която се установяват две зони със несвойствена плътност в товарния отсек на камиона. Това предизвиква съмнения и митническите инспектори решават да преминат към разтоварване на товара.

По време на разтоварването, в предната част на товарното помещение, митническите служители откриват 120 бали, опаковани в полиетиленови чували. Те съдържат изсушена листна маса, която по външен вид и мирис наподобява тютюн, с общо тегло 4 220 килограма. Балите незабавно са задържани от митническите служители, а от тях са взети проби за лабораторен анализ. Тестовете ще установят точния вид на стоката и тарифното класиране според изискванията на акцизното законодателство.

Откритият тютюн представлява значителна находка в рамките на текущите операции по противодействие на контрабандата, организирани от българските митнически органи. Тези операции са част от усилията на страната да ограничи нелегалния внос и разпространение на акцизни стоки като тютюневи изделия, които представляват сериозен финансов риск за бюджета и легалния бизнес в страната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X