https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДимитър Главчев получи за втори път мандат за съставяне на правителство

Димитър Главчев получи за втори път мандат за съставяне на правителство

“Настоявам вашето правителство да издигне за свой основен приоритет противодействието на купения вот. Поемайки този мандат, поемаее отговорната мисия да мобилизирате в пълна сила силите на държавата с това уродливо явление. Това е задължително условие за успеха на този мандат. Очаквам при добра работа до понеделник да ни предсавите състав на МС, който убедително да се вписва в тази важна мисия”, заяви президентът Радев.

Той обяви, че ще издаде указа на същия ден, за да може кабинетът веднага да положи клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври, каза президентът.

„Винаги човек може да се справи по-добре. Нямам от какво да се срамувам, изпълнихме добре задачата да организираме честни и прозрачни избори. Запазихме определения път на България, свързан с Европа. Най-важното е да решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Много е необходимо да има редовно правителство. Спекулации за политически зависимости могат винаги да се правят. Свързани са с предизборна агитация. Не видях много друг тип работа в НС. Основната ми задача ще бъде сваляне на политическото напрежение, което е на много високо ниво – това не е от полза за никого. В понеделник ще ви представя състав на служебен кабинет и ще бъдат оправдани очакванията на всички”, увери от своя страна служебният минситър-председател.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X