https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноМария Бакалова играе във филм за най-голямата родна мистерия

Мария Бакалова играе във филм за най-голямата родна мистерия

Холивудската звезда на България Мария Бакалова влиза във филм за най-голямата родна мистерия на миналия век – Дупката в Царичина. Бакалова ще се превъплъти в ролята на екстрасенс, осъществяващ контакт с вселенския разум в българския „Триумф“.

От Националния филмов център съобщиха, че филмът на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов е селектиран в състезателна програма Platform на Международния филмов фестивал в Торонто (TIFF).

Следователно там ще бъде премиерата преди творбата да се появи у нас. „Триумф“ разказва историята около Дупката в Царичина от началото на 90-те, където работна група от високопоставени офицери от Българската армия започва да копае в търсене на мистериозен артефакт, разказват от НФЦ.

А дали ще бъде свързан с истинската история или тя ще е само повод за една художествена интерпретация, предстои да видим все някога, когато „Триумф“ го излъчат и по родните кина или телевизии.

Това е последната част от трилогията на творческия тандем Грозева и Вълчанов след „Уроци“ (2014 г.) и „Слава“ (2016). Освен Мария Бакалова участват още Маргита Гошева, Юлиан Вергов, Юлиан Костов, Иван Бърнев, Милко Лазаров и др.

Филмът е подкрепен от НФЦ, Greek Film Centre, Eurimages, Creative Europe, БНТ и др. Продуцент е Abraxas film.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X