https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоКамиони изчакват близо 30 часа да минат "Дунав мост" при Русе

Камиони изчакват близо 30 часа да минат “Дунав мост” при Русе

Повече от два километра е опашката от камиони в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Дунав мост” при Русе днес по обед.

Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. Времето за престой там е около 28 часа.

“От паркинга до граничния пункт ми отне около час. Отделно, в паркинга чаках около 27 часа. Основният проблем са туристите в момента, тъй като заради тях ни забавят нас. Отчасти причина е и ремонтът на моста”, каза за БТА шофьорът на камион Петър Петров, който пътува за Франция.
Той допълни, че от румънска страна, за да се влезе в България, се чака обикновено по минимум 10 часа.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2195 камиона. От тях 1189 са влезли в България, а от страната са излезли 1006.

Трафикът на леки автомобили също е интензивен в посока Румъния. Шофьорите изчакват десетина минути, за да преминат по моста днес по обед. От граничния пункт коментираха, че се очаква в следобедните часове движението на коли да се засили.

В същото време от пресслужбата на Министерския съвет днес съобщиха, че премиерът Димитър Главчев се е срещнал с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и с регионалния министър Виолета Коритарова, като четиримата са обсъдили “предприемането на спешни мерки за “тапата” на “Дунав мост” при Русе”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X