https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиДете на годинка почина в болница в Бургас

Дете на годинка почина в болница в Бургас

Драматична ситуация пред болницата в Бургас. Много тежки обвинения към лекарите в УМБАЛ, свързани със смъртен случай на малко дете.

В 19.33 ч. вчера е получено съобщение от охраната на УМБАЛ “Бургас” за агресивни близки на починало около 17.50 ч. в Първо детско отделение едногодишно момиченце от с. Габерово, общ. Поморие, прието за лечение около 11.00 ч. сутринта.

В района на болницата се събрали около 20 роднини, които търсели сметка от лекарите защо е починало детето. Към болницата са насочени три автопатрула, които извели роднините извън болницата.

„Детето ни влезе с температура в УМБАЛ-Бургас, а ще го изнесем в ковчег! Не знаем дали не са объркали нещо. Не сме били там да видим. Видяхме обаче лекарят, който я е лекувал, а той лъхаше на алкохол.“

Това казаха близките на малката Айлис, която издъхна в УМБАЛ-Бургас преди няколко часа.

Момиченцето е единственото дете на Шазие и Муталап от поморийското село Габерово. Айлис се родила преди година и седем месеца, била дълго чакана и зарадвала цялата фамилия.

Бащата е на 34 години, а майката на 28 години. И двамата са честни и трудолюбиви хора, казаха техни съселяни, които тази вечер дойдоха емоционално да ги подкрепят.

По думите на майката Шазие дъщеричката й вдигнала снощи температура. Днес я докарали в болница, леко кашляла.

Наблюдаващият лекар й обяснил, че са поставили две системи. Около 19 часа момиченцето е издъхнало. В смъртния акт е написано, че е починала от миокардит, пише Флагман.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X