https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиРодителите на поразеното преди година от мълния момче в Русе отново благодарят...

Родителите на поразеното преди година от мълния момче в Русе отново благодарят на медиците, спасили живота му

Родителите на поразеното преди година от мълния момче в Русе отново благодарят на медиците от Университетската болница “Медика”, които спасиха живота на сина им.

“Чрез БТА искаме да изкажем още веднъж своята благодарност към всички лекари, сестри и санитари от УМБАЛ “Медика”, които направиха и невъзможното да спасят живота на сина ни Стилян. Благодарение на техния професионализъм и адекватно лечение той живее втори живот”, заявиха Радослав и Нина Стефанови.

Припомняме, че мълния падна на 30 август миналата година на изкуствено игрище в спортен комплекс “Дунав” в Русе и порази две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб “Дунав”. Едното момче почина по-късно в болница, въпреки усилията на лекарите да го спасят. Другото дете бе прието в критично състояние в Университетската болница “Медика” в Русе и на 11-и септември същата година бе изписано от лечебното заведение в добро състояние.

“От няколко месеца 12-годишният Стилян е напълно възстановен и не пие лекарства. Отказа се да тренира футбол по обясними причини, но практикува друг вид спорт”, казаха още двамата родители.

Веднага след инцидента Окръжната прокуратура в Русе образува проверка. Следствените действия са насочени към изясняване на всички обстоятелства, свързани с изискванията за безопасност на футболното игрище, наличието и годността на мълниеносните защитни системи, състоянието и заземяването на електрическите тела, както и дължимото поведение в това отношение на съответните лица.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев коментира за БТА, че година по-късно разследването по случая продължава. “Срокът е удължен до октомври тази година. Изчакваме да получим отговори на въпроси, отправени към няколко контролни институции”, каза още окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X