https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДжевдет Чакъров: Доган е добре

Джевдет Чакъров: Доган е добре

Нормите на правовата държава са под сериозен риск. Това заяви председателят на ДПС без Пеевски доктор Джевдет Чакъров.

Симпатизанти и членове на ДПС от цялата страна се събират пред сараите в „Бояна“. Полицейското присъствие остава силно, като периметърът на охрана е разширен след вчерашните сблъсъци. Прави впечатление, че в първата редица на полицейския кордон, който е закрил входа към сарая, са жени полицайки.

Джевдет Чакъров заяви, че представители на ДПС от всички краища на страната са дошли, за да подкрепят лидера доктор Ахмед Доган, който той определи като изключителен визионер и човек, осигурил мирния преход през 90-те години на миналия век след изключително тежкото наследство на Възродителния процес в България.

„Едва ли е допустимо в имота, в който живее Ахмед Доган и има договор за наемни отношения, да се влиза в самоуправство. Не знаем кои са тези хора. Голяма част от документите и архива е там. Ние сме силно обезпокоени“, каза Чакъров.

Той посочи, че те са тук, за да протестират мирно. „ Хората са мирно настроени. Това е поход за демокрации, за правова държава“, уточни председателят на ДПС без Пеевски, пише БГНЕС.

Чакъров заяви, че се е чувал с Доган и е добре, обеща да провери дали има охрана.

„Кого охранява полицията в момента и кого охраняват. Какво охраняват след като има договор, който представихме на полицията. Нашето предложение беше да влезем заедно с полицията и да направим един оглед, да се види документацията. Тук не става дума за имоти, а за погазване на нормални законови рамки. Даже когато се прекратяват наемни отношения, имаме право да си изнесем имуществото и документите“, каза Чакъров.

Той подчерта, че Доган има изключителен принос за развитие на демокрацията: „Той е един от основните субекти за етно-религиозния модел, който е в основата на мирния преход в страната и постигането на големите цели на България – членството в НАТО и ЕС.

Винаги съм посочвал неговата реч за отдаване на въздушното пространство на България през 1999 г. Това отваря пътя за членството ни в НАТО и ЕС“.

Чакъров очаква по най-бързия начин да има справедливо решение. Симпатизантите скандираха “ДПС”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X