https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЛошото време не успя да попречи на Фолклорния фестивал "Багри на етносите"

Лошото време не успя да попречи на Фолклорния фестивал “Багри на етносите”

Второ издание на Фолклорния фестивал “Багри на етносите” оживи село Просена въпреки лошото време.

Дъждът и мрачното време днес не успяха да спрат ентусиазма на жителите и гостите на село Просена, където се проведе второто издание на Фолклорния фестивал “Багри на етносите”.

Събитието, което привлече фолклорни групи, самодейни състави и индивидуални изпълнители от 13 населени места, събра стотици присъстващи на площада пред кметството. Те с удоволствие се включиха в кръшните български хора̀, които озариха сцената и създадоха празнична атмосфера въпреки неблагоприятните метеорологични условия.

Една от най-атрактивните части на фестивала бе кулинарното представление на майстор-готвач, който приготви пилешка супа по тайна местна рецепта. Всички участници, жители и гости на Просена имаха възможността да се насладят на този традиционен вкус, който допълни усещането за уют и сплотеност сред присъстващите.

На събитието присъства и директорът на дирекция “Образование и култура” на Община Русе Цветослав Димитров. Той връчи поздравителен адрес от името на кмета на Русе Пенчо Милков на кмета на Просена и председател на местното читалище “Максим Горки – 1928” Радостина Давидова. В своето обръщение Димитров подчерта значимостта на такива събития за съхраняването и популяризирането на културното наследство на различните етноси в региона.

Фолклорният фестивал “Багри на етносите” е организиран с подкрепата на Община Русе чрез Програма “Култура”, Кметство Просена и НЧ “Максим Горки – 1928”. Организаторите на събитието изразиха своето желание фестивалът да се превърне в ежегодна традиция, която да продължава да обединява хората и да поддържа живи културните традиции на различните общности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X