https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЦИК вече приема документите за регистрация на партиите и коалициите за вота...

ЦИК вече приема документите за регистрация на партиите и коалициите за вота на 27 октомври

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври.

Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11 септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в надпреварата за гласовете на избирателите на шестия поред предсрочен парламентарен вот от 2021-а година досега.

Заявлението за регистрация на партия се подписва от лицето или лицата, които я представляват според актуалната ѝ съдебна регистрация или от изрично упълномощено от тях лице.

Посочват се пълното или съкратено наименование на партията според съдебната ѝ регистрация и наименованието ѝ, заявено за изписване в бюлетината.

Представя се удостоверение за актуално правно състояние, издадено от Софийския градски съд не по-рано от 27-и август – датата на издаване на указа на президента за насрочване на изборите; образец от подписа на представляващ партията и образец от печата ѝ, както и списък с имената, единния граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията.

За участие в изборите за народни представители партиите и коалициите внасят и депозит от 2500 лева.

В отговор на въпрос във връзка със ситуацията с двете крила на ДПС и кое от тях ще може да се регистрира за изборите, заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева беше категорична, че Комисията не може да коментира вътрешно-партийни въпроси.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X