https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДимитър Димитров получи отличие за цялостен принос към русенския футбол

Димитър Димитров получи отличие за цялостен принос към русенския футбол

Председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз в Русе, Димитър Димитров, бе отличен със знака на областния управител Драгомир Драганов. Това признание му бе връчено заради изключителния му принос към развитието на футбола в региона. Датата на събитието съвпадна и с 67-ия рожден ден на Димитров.

„Вашето име е символ на решителност и отдаденост. През годините доказахте себе си като една от най-забележителните фигури, прославили Русе и България във футболните среди. Благодарим Ви за радостта, която ни носехте с Вашата игра, както и за изключителните треньорски и мениджърски умения, допринесли за развитието на младите футболни таланти в региона. Продължавайте да бъдете пример както на терена, така и в живота, защото именно упоритите усилия са ключът към успеха. Като дългогодишен председател на БФС в Русе и делегат на футболните срещи, Вие издигнахте авторитета на русенския футбол. Със своето уважение към играчите и публиката, спечелихте доверието на обществеността,“ сподели Драганов по време на срещата с Димитров.

Областният управител също така увери, че институцията, която ръководи, ще продължи да подкрепя спорта в региона на високо ниво. „Убеден съм, че заедно ще продължим успешното си сътрудничество и ще работим активно за развитието на българския футбол,“ допълни той.

По време на разговора стана ясно, че на 15 септември започва първенството в Областната група. Димитров изрази специална благодарност към кметовете на Ценово, Бяла, Две могили, Иваново и Сливо поле, които въпреки ограниченията в общинските бюджети, успяват да намерят средства за подкрепа на футбола в малките населени места.

Димитър Димитров, роден на 3 септември 1957 година, е с над 250 изиграни мача за „Локомотив“ – Русе и „Лудогорец“ – Разград. Бил е треньор на „Локомотив“ и „Дунав“, а от 2006 година заема поста председател на Областния съвет на Българския футболен съюз.

Припомняме, че по времето, когато Драганов е бил кмет на Две могили, общинският футболен отбор е бил на крачка от влизане в Б професионална група и дори е играл два пъти на финала за купата на Аматьорската футболна лига на България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X