https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСъдът отказа да пусне на свобода Стефан Димитров

Съдът отказа да пусне на свобода Стефан Димитров

Софийският градски съд отказа да промени мярката за неотклонение на Стефан Димитров, който обвинен за участие в престъпна група за контрабанда заедно с баща си Марин Димитров, бившата шефка на Агенция “Митници” Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и Николай Николов-Паскал.

Според съдебния състав все още има обосновано подозрение, че е извършил престъпление и има риск да се укрие, ако бъде освободен.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Аферата гръмна през април тази година. Тогава бяха задържани баща и син Димитрови и Петя Банкова. Паскал, сочен за виден контрабандист, не беше открит в страната и беше обявен за издирване. Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев пък е с парична гаранция от 20 хил. лв. В разгара на скандала в медиите се появиха и снимки, на които Коцев позира с супер скъп часовник.

По време на заседанието днес адвокатът на Димитров – Иво Найденов съобщи, че по случая е повдигнато обвинение и на бивш ръководител в “Гранична полиция” – Петър Субев. Наложена му е парична гаранция от 20 хил. лв., която е потвърдена от съда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X