https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниТранссексуална атлетка предизвика напрежение на паралимпийските игри

Транссексуална атлетка предизвика напрежение на паралимпийските игри

След скандалите с боксьорките Имане Хелиф и Лин Ю-Тин, които се състезаваха на олимпиадата в Париж, въпреки че не бяха преминали теста за полова идентичност, ново напрежение възникна на паралимпийските игри във френската столица.

Атлетката Валентина Петрило, участваща в щафетите на 200 и 400 метра, не успя да стигне до финалите, за разлика от гореспоменатите състезателки, които завоюваха медали.

Петрило, на 51 години и със зрителни увреждания, е един от първите транссексуални атлети на Параолимпиадата. Преди 6 години тя беше Фабрицио, баща на две деца и носител на 11 титли в мъжките състезания.

Петрило разказва, че преходът й към женска идентичност не е планиран. След започването на хормоналната терапия през 2018 година, тя е изпитала значителни физически и психически промени. Въпреки това, Петрило е получила разрешение от World Para Athletics да участва в състезанията при жените, тъй като нивата й на тестостерон отговарят на изискванията.

Това решение обаче предизвика критики от някои известни личности, включително писателката Дж. К. Роулинг, която я описа като “измамник”. Въпреки опозицията, Петрило остава оптимистично настроена и продължава да се състезава на Параолимпийските игри в Париж.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X