https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниКонтузия попречи на Григор Димитров на четвъртфиналите от US Open

Контузия попречи на Григор Димитров на четвъртфиналите от US Open

Григор Димитров наистина трябва да има сериозна контузия, за да се откаже по време на мач.

Точно това се случи срещу Франсес Тиафо в четвъртфинала от откритото на САЩ. Най-добрият български тенисист за всички времена явно изпита същите болки в крака като в двубоя с Андрей Рубльов (Рус) в предишния кръг. При 3:5 в четвъртия сет Димитров направи гримаса, но все пак доигра до 3:6 и взе медицинска пауза, за да отиде до съблекалнята. Преди да напусне корта, изражението на лицето му като че ли казваше, че нещата са приключили.

При завръщането си Димитров опита да продължи почти без да тича, но все пак реши да не рискува и спря. Така с 3:6, 7:6 (7:5), 3:6, 1:4 той отпадна и не можа да се класира за четвърти път на полуфинал в турнир от “Големият шлем”. Предишният бе точно на US Open през 2019 г., когато за първи път в кариерата си победи Роджър Федерер. Швейцарската легенда сега бе сред специалните гости на стадион “Артър Аш”.

Малко по-рано през сезона Григор Димитров не доигра мача си с Данил Медведев (Рус) от осминафиналите на “Уимбълдън”, а впоследствие се оказа, че има контузия на адуктор.

На 19 септември бившият №3 в света трябва да излезе на корта в София за благотворителното си шоу срещу рекордьора по титли от “Големият шлем” Новак Джокович.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X