https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщо 85 нови стоманобетонови панела са монтирани от началото на ремонта на...

Общо 85 нови стоманобетонови панела са монтирани от началото на ремонта на Дунав мост при Русе

Общи 89 стоманобетонови панела са демонтирани и 85 нови са монтирани до момента при основния ремонт на Дунав мост при Русе. През последната седмица – от 28-ми август до 3-ти септември, са премахнати 19 панела и са поставени – 17, съобщи АПИ.

Продължава работата по антикорозионната система по стоманената конструкция на пътното платно, монтирането на болтови дюбели, армировка и кофраж за закрепване на стоманобетонните и корнизни панели и т. н.

През следващите дни графикът на дейности по моста предвижда пясъкоструене по стоманената конструкция, нанасяне на антикорозионна защита, поставяне на корнизни панели, както и демонтаж, монтаж и изработване на стоманобетонни панели.

Основният ремонт на Дунав мост при Русе стартира на 10-и юли, в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България и се извършва с ускорени темпове и в срок.

Трафикът в отсечката е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния и се регулира от сигналисти. Строителните дейности се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

При основния ремонт на съоръжението максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства е 2,75 м, а общата маса е до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства не преминават.

За повишаване на безопасността АПИ работи в постоянна координация и тясно сътрудничество с Гранична полиция, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“, община Русе и Областната администрация на Русе. Апелът към шофьорите и жителите на Русе е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X