https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЧистката на областни директори на МВР тръгна от Бургас

Чистката на областни директори на МВР тръгна от Бургас

Само часове след като новият вътрешен министър Атанас Илков обясни, че ще има ограничени промени при областните директори на МВР и то при лоши резултати, директорът на ОДМВР в Бургас Емил Павлов бе отстранен. Новината бе разпространена от bTV и Нова тв, а не официално от МВР.

Павлов беше едно от имената, които неофициално се спрягаха като възможен нов служебен министър. Сега той е преназначен в “Криминална полиция”. От миналата година Павлов е директор на МВР – Бургас. На неговия стол сяда Владимир Маринов – началникът на Първо районно управление в Бургас. Засега няма обявени мотиви за смяната, пише “Сега”.

Ще има ограничен обем промени в ръководствата на областните дирекции на МВР там, където има влошени резултати. Това обяви рано сутринта в сряда в “Денят започва” по БНТ служебният вътрешен министър Атанас Илков. Той съобщи, че другата седмица ще има среща с областните директори относно подготовката на предстоящите избори. На въпрос ще има ли промени в системата и поискани оставки, вътрешният министър каза: “Направихме няколко промени. Голям брои смяна на директори на областни дирекции няма да има, дори да има, те ще бъдат в ограничен обем, за да не създаваме допълнителен стрес в системата. Ще има промени на базата там, където имаме влошени резултати”.

Илков не уточни за кои дирекции става въпрос, но твърди, че нямало да са много.

По същят начин Илков говореше и за промените в ръководството на МВР. Той обяви, че може да има само козметични промени, след което уволни двама зам.министри, зам.главния секретар на МВР, шефа на жандармерията и баретите. Очакванията са, че ще има и смяна на шефове на МВР по места, още повече, че предишният Калин Стоянов смени 23-ма от тях, докато беше вътрешен министър. Вероятно ще се върнат някои стари шефове на областни дирекции.

“Ще има засилено полицейско присъствие в деня за размисъл и в деня на изборите”, обяви в сряда Атанас Илков. И добави: “Основната задача на служебния вътрешен министър е да организира провеждането на изборите, другите ангажименти няма как да ни отпаднат обаче. Работим с големи темпове по подобряване на материално-техническата база – оборудване, въоръжение, което е изключително важно за тях. Мога да кажа към всеки един колега – до последния си ден като министър на вътрешните работи аз ще положа изключително големи усилия за подобряване на техните условия на труд и материално-техническа база.”

Илков посочи, че по време на служебния кабинет главен секретар на МВР няма да има, той ще се назначи по време на редовното правителство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X