https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРИК - Русе получи печатите за парламентарните избори

РИК – Русе получи печатите за парламентарните избори

Областният управител Драгомир Драганов връчи на председателя на Районната избирателна комисия в Русе Милена Хинкова печатите, с които комисията ще работи за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври.

По време на церемонията, Драганов пожела на членовете на комисията успешна и ефективна работа, като изрази надежда, че те ще гарантират честни и прозрачни избори. Той подчерта, че всеки член на комисията е с дългогодишен опит и увереността му в техния професионализъм е неоспорима.

Областният управител също така увери, че ще бъде на разположение за пълно съдействие, както той, така и екипът на Областната администрация, за да подкрепят работата на комисията.

„Много е важно всички да работим в пълен синхрон, за да осигурим на гражданите спокойна среда за гласуване и увереност, че вотът им ще бъде отчетен коректно“, отбеляза Драганов.

Същевременно Районната избирателна комисия в Русе определи сроковете за подаване на документи за регистрация на инициативни комитети за участие в изборите. Документите ще се приемат всеки ден от 9 до 12 часа и от 13 до 17 часа, като крайният срок за подаване е 16 септември 2024 г. до 17:00 часа. При установяване на непълноти в подадените документи, комисията ще дава указания за отстраняване на пропуските в срок до три дни, но не по-късно от крайния срок за регистрация.

Припомняме, че съставът на Районната избирателна комисия беше определен от Централната избирателна комисия след като консултациите при областния управител не доведоха до съгласие между политическите партии и коалиции. Комисията се състои от 13 членове, като председател е Милена Хинкова от „БСП за България“. Секретарят на комисията е Стела Стоилова от ГЕРБ-СДС, а заместник-председателите са Иван Дойнов от „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Лиляна Владимирова от „Възраждане“, Шейнур Еюб от ДПС и Ина Райчева от „Има такъв народ“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X