https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГлавчев: Ще изпратим конкретни предложения към ЦИК, за да не бъде опорочен...

Главчев: Ще изпратим конкретни предложения към ЦИК, за да не бъде опорочен изборният процес

Свободни, честни и прозрачни избори са основната ни цел. Ще изпълняваме всичко, разписано в Изборния кодекс. Ще имаме минизаседание на МС, състоящо се от ведомствата, които имат отношение към провеждането на изборите, за да излезем с конкртни предложения към ЦИК за подобряване на качеството на изборния процес и да не бъде опорочен той. Това заяви на заседание на Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев.

Относно кандидатурите за еврокомисар Главчев посочи, че изборът на Екатерина Захариева е потвърден от кабинета. По темата с проблемите с буферните паркинги премиерът заяви, че работна група ще търси начини за запазване на държавния интерес – този на българските граждани. “Те трябва спокойно да могат да преминават през границите, при нормални условия”, обясни той.

Краткосрочни и дългосрочни ще са мерките за преодоляване на безводието, разкри министър-председателят. Във връзка със започване на учебната година той отбеляза, че заради огромния хартиен документооборот, трябва да се дигитализира профилактичната здравна карта.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X