https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИзписват следващата седмица доброволеца Светослав

Изписват следващата седмица доброволеца Светослав

Състоянието на Светослав от Свиленград, който пострада тежко при гасене на пожара в Сакар планина на 15 юли, е вече добро и следващата седмица ще бъде изписан от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Това съобщиха от УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив, където момчето се лекува.

В борбата с огнената стихия 19-годишният Светослав Димитров получи над 75% изгаряния по цялото тяло с дълбочина от втора и трета степен. Под непрекъснатите грижи на специалистите от клиниката, момчето бе поддържано в съзнание въпреки тежкото и рисково състояние. Лекарите започнаха борба за живота му с поредица от операции, като му бяха осигурени пълно обезболяване и медицинска грижа през целия близо 2-месечен престой в болницата.

“Светльо претърпя много – 10 хирургични интервенции с пълна анестезия, преляхме му общо над 140 банки с кръв и кръвни продукти. Но нито той, нито ние се отказахме да се борим за живота и оздравяването му. Шансовете му за оцеляване бяха нищожни. Сега ще има възможността да продължи живота си по нормален начин”, разказа началникът на Клиниката доц. д-р Елеан Зънзов. Той благодари на отзовалите се в кампанията за кръводаряване за Светослав, тъй като шоковите изгаряния са свързани със загуба на големи количества. “Хората трябва да знаят, че дарявайки кръв, те наистина даряват живот на пациентите”, каза още доц. Зънзов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X