https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБожанков: Ако не намерим изход от кризата, всички отиваме към едноличен режим...

Божанков: Ако не намерим изход от кризата, всички отиваме към едноличен режим на управление

„Имаше едно 9-месечно споразумение с перспектива за следващи 9 месеца и ГЕРБ не изпълниха това споразумение, което съвсем обяснимо нас ни прави скептични към нови споразумения“. Това заяви в „Тази сутрин“ Явор Божанков от „Продължаваме промяната“.

„Едно нещо обаче е вярно и Борисов има право за него – ако не намерим изход от тази политическа криза, той каза, че всички си режем главите. Аз бих казал друго – всички отиваме към някакъв едноличен режим на управление. При провал на системните политически сили и на парламентарната демокрация, не можем да очакваме повече демокрация. Можем да очакваме всичко друго, но определено няма да ни хареса“, коментира Явор Божанков.

„Дневният ред на политическите сили няма нищо общо с дневния ред на обществото. Те говорят за някакви измислени страхове и врагове – в лицето на джендъри, соросоиди, всякакви теми, които нямат никакво основание. Истинският дневен ред е фактът, че българският бизнес не може с дни да премине границата на „Дунав мост”, защото България не е в Шенген. Все още не сме приели еврото. Демографията е един от големите проблеми на България“, посочи още той.

Според него демографията се решава, когато се увеличат доходите на хората, а това се прави с редовно правителство.

Явор Божанков смята, че разделението на партиите се дължи на разделението на обществото и призова за по-висока избирателна активност и масово гласуване.

Той посочи, че „Продължаваме промяната“ не биха седнали на масата за преговори с партии, които предлагат фашистко законодателство и са поискали България да излезе от ЕС, НАТО и ООН, които се противопоставят открито на интегрирането ни в еврозоната и Шенген.

Явор Божанков уточни, че открито говори за „Възраждане“.

Според коалицията това ще окаже зловредно влияние върху българското общество
„Нямам представа кой ще бъде председател на ДПС след два месеца. В момента има двама председатели. И двете ДПС-та се борят за кормилото, но никой не казва какъв е генезисът на този проблем – кой го създаде, кой изгради Делян Пеески“, заяви той и допълни, че и по-рано е функционирал моделът на нерегламентирана намеса в съдебната власт.

“Абсолютен реалистичен сценарий е България да бъде отделена от Румъния, която скоро ще е в безвизов режим със САЩ, която може би ще тръгне по пътя за Шенген отделно”, посочи Явор Божанков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X